Songsofvasistha.com

Plant Art – Waarom artiesten graag bloemen schilderijen

72

Leer bloemen schilderijen

bloemen schilderijen-Door de eeuwen heen hebben veel kunstenaars geprobeerd de schoonheid van bloemen over te brengen door verschillende stijlen, technieken en ook media te gebruiken. Elk interpreteren de bijzondere krachtige kleuren, vormen en ook beweging in hun eigen persoonlijke benadering.

Helaas hebben de meeste bloemen een zeer korte levensduur. Echter, artiesten over de hele wereld hebben hun bijzondere schoonheid voor altijd behouden. Enkele van de meest bekende bloemen schilderijen van bekende artiesten zijn bloemen. De talloze kleuren, vormen en stijlen zorgen voor eindeloze diversiteit. Dit is de reden waarom bloemenschilderijen altijd al zo waardevol zijn geweest bij kunstenaars en klanten.

Tussen de 17e en de 19e eeuw waren bloemen schilderijen erg populair, ze werden zowat overal gezien. Kledingstukken, stoffen, interieurs en ook meubels werden versierd met bloemmotieven.

Jan Brueghel de Jonge (1601-1678) was een belangrijke pionier op het gebied van het voortbestaan ​​van bloemen. Zijn uitgebreide kunst is samengesteld met creativiteit en prachtige precisie. Hij of zij verheerlijkte de schoonheid van de natuur door middel van zijn schilderijen.

Claude Monet was een van de makers van het Franse impressionisme. Zijn zorg was om het effect van licht op een onderwerp te reflecteren. Uw hond is het meest bekend om zijn prachtige schilderijen die zijn geïnspireerd op zijn of haar tuinen in Giverny. Omdat de tuinen steeds moeilijker werden, trokken Monets bloemen schilderijen zijn aandacht. Zijn kunst is helder, kleurrijk en ook onderscheidend. Dit heeft ertoe bijgedragen dat zijn bloemenschilderijen tot de meest populaire afbeeldingen aller tijden behoren.

Vincent van Gogh was een post-impressionistische bloemen schilderijen uit Nederland, geboren op 30 maart 1853. In zijn korte leven produceerde hij enkele opmerkelijke kunstwerken en wordt hij nu ook algemeen beschouwd als een van de grootste schilders uit de geschiedenis. Uw hond is het meest bekend om zijn zelfportretten, landschappen, portretten en zonnebloemen. Het was Van Goghs liefde voor de natuur die hem motiveerde om bloemen te schilderen.

Hij koos de bloemen op basis van het seizoen, de stijl en de kleur. Schaduw was echter zijn grootste zorg en ook bloemen hielpen hem om eindeloos te kunnen experimenteren. Irissen, seringen, rozen en oleanders zijn slechts enkele van de heerlijke bloemen die hij of zij schilderde.

Van Goghs doorlopende bloemen schilderijen van zonnebloemen zijn zijn meest populaire bloemsierkunst en hij is er erg trots op. Zonnebloemen hadden een speciale betekenis voor Van Gogh. Hij maakte er 9 schilderijen van. Geel vertegenwoordigde wat hem betreft geluk en de zonnebloem was een symbool van toewijding en loyaliteit binnen de Nederlandse literatuur.